Asus monitor

FELÚJÍTOTT MONITOR

felújított monitor olyan számítógépes hardvereszköz, amely a számítógép által a videokártyán keresztül létrehozott video- és grafikus információkat jeleníti meg. A monitorok nagyon hasonlítanak a televíziókhoz, de rendszerint sokkal magasabb felbontásban jelenítik meg az információkat. A televíziókkal ellentétben a monitorokat általában nem falra szerelik, hanem a számítógépasztalon vannak elhelyezve.

 

monitor típusától függetlenül általában egy HDMI, DVI vagy VGA porthoz csatlakozik. Egyéb csatlakozók: USB , DisplayPort és Thunderbolt. Mielőtt megvásárolna egy új monitort, győződjön meg róla, hogy mindkét eszköz ugyanazt a kapcsolatot támogatja. Például biztosan nem szeretne olyan monitort vásárolni, amelynek csak egy HDMI portja van miközben a számítógép csak VGA kapcsolatot képes fogadni. Bár a legtöbb videokártyának és monitornak több portja van, azért, hogy különböző típusú eszközökkel is dolgozzhasson, mégis fontos, hogy ellenőrizze a kompatibilitást. Ha régebbi kábelt kell csatlakoztatnia egy újabb porthoz, például VGA-HDMI-hoz, erre a célra talál megfelelő adaptert.

 

monitorok a számítógép külső megjelenítő eszközei és kábel segítségével csatlakoztathatók a videokártya vagy az alaplap portjához. Annak ellenére, hogy a monitor a számítógép házán kívül helyezkedik el, ez a teljes rendszer lényeges része. A monitorok két fő típusa - LCD vagy CRT, de más fajta is létezik, mint az OLED. A CRT monitorok nagyon hasonlítanak a régimódi televíziókra és nagyon nagy méretűek. Az LCD monitorok sokkal vékonyabbak, kevesebb energiát használnak, és nagyobb grafikai minőséget biztosítanak. Az OLED az LCD újabb változata, amely még jobb színt és látószöget biztosít, de nagyobb teljesítményt igényel. Az LCD monitorok teljesen elavulták a CRT monitorokat, mivel azok jobb minőségűek, kisebb "lábnyom" az asztalon és mindezt alacsonyabb áron.

 

A legtöbb monitor szélessávú formátumú és 17 "-tól 24" -ig terjed. Ez a méret egy átlós mérés a képernyő egyik sarkából a másikra. Bár a monitorokat kimeneti eszközöknek tekintik, mivel általában csak az információ küldését szolgálják a képernyőre, ezek közül néhány érintőképernyővel is rendelkezik. Ezt a típusú monitort bemeneti és kimeneti eszköznek is neveznek.

Elnézést a kellemetlenségért.

Keresse meg újra, amit keres