close
Menü

Legnépszerűbb szériáink I. felvonás: A Lenovo ThinkPad

Legnépszerűbb szériáink I. felvonás: A Lenovo ThinkPad

Ezúttal egy blog sorozatot hoztam el nektek, melyben az általunk forgalmazott gyártók különböző, népszerű szériáiról fogunk írni, hogy segítségetekre lehessen a választásban. Ez az első fejezet, ami a Lenovo ThinkPad sorozatáról szól.
A ThinkPad már évtizedek óta az egyik legnagyobb név az üzleti kategóriás laptopok iparában, hiszen népszerűsége és sikere visszanyúlik azokra az időkre is mielőtt a Lenovo megvásárolta volna magának ezt a nevet az IBM-től. Az évek során rengeteg modellt dobtak piacra így most azon próbálunk segíteni, hogy könnyebben eligazodj a termékcsalád tagjai között.

A sok különböző gyártó és széria közül, miért a ThinkPad?
Úgy gondolom akkor érthetjük meg legjobban, hogy miért javasolt a ThinkPad laptopok közül választani, ha beszélünk egy kicsit a márka múltjáról is. Az első ThinkPad-et 1992-ben az IBM dobta piacra kifejezetten vállalkozások és üzletemberek számára. A visszafogott minimalista dobozos dizájn kialakításáról az ipari formatervezés egyik nagy alakja, Richard Sapper gondoskodott, aki egészen 2015-ben bekövetkezett haláláig dolgozott a ThinkPad termékek fejlesztésén. Shapper találta ki az ikonikusnak számító piros TrackPoint-ot, ami teljes egészében képes helyettesíteni az egér funkcióját és neki köszönhetjük a világ egyik legkedveltebb ergonomikus billentyűzetét, ami minden ThinkPad-en egységes gépelési élményt nyújt.

2005-ben a Lenovo megvásárolta a IBM személyi számítógép-üzletágát és a ThinkPad márkát is, így a Lenovo a korábbi ismeretlen kínai gyártóból egy ismert név lett a laptop piacon, a felvásárlást követően pedig rengeteget tettek azért, hogy a ThinkPad továbbra is meghatározó név legyen az üzleti szférában. Ennek eredménye, hogy 2015-ben elérték a 100 milliós értékesítést, amivel a ThinkPad lett minden idők világszerte legtöbbet értékesített üzleti laptopja.

A Think rendszereket 12 katonai szintű előírás alapján tesztelik, ezenfelül több mint 200 minőségi ellenőrzésen is átmennek, így biztosított a szélsőséges körülmények között levő működés, amire szükség is lehet, hiszen egy hordozható termékről van szó.

ThinkPad E széria
Az „E” széria a ThinkPad családban a belépő szintű, általános irodai használatra tervezett, megfizethető kategória. A drágább, magasabb szintű T és P kategóriától annyiban térnek el ezek a modellek, hogy azokat a funkciókat, amikre az átlag irodai használat során nincsen szükség, azt nem építették bele. Szóval aki az E szériát választja, az csak azokért a funkciókért fizet, amelyeket valóban használni fog (az általános irodai felhasználási mód mellett). Aki javarészt a munkahelyén vagy otthon kívánja használni a laptopját, annak ezek a modellek megfelelőek lehetnek, hiszen nem fizetünk többet egy ultra ellenálló borításért, ha nem fenyegeti a laptopot az a veszély, hogy a sok cipelés közben megsérüljön. Ezeken kívül viszont ugyanúgy megkapjuk a minőséget, a kényelmes billentyűzetet és a hosszú, tartós megbízhatóságot.

Ajánljuk: Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik nem akarnak vagyonokat költeni egy üzleti laptopra, de mégis vágynak a ThinkPad minőségre és nincs szükségük prémium készülékházra, valamint nem fontos az Ultrabook vékonyság.

 

 

ThinkPad L széria
A következő állomás a sorban az „L” széria már inkább egy középkategóriához hasonlítható, melyben a felhasználó már részesül olyan „extrákban”, amelyeket az alap kategóriákban nem találhatunk meg. Ilyen például a cseppálló billentyűzet, mely megvéd minket egy esetleges fröccsenés okozta károktól, vagy a nagyobb teljesítményű processzorok, különböző biztonsági funkciók, vékonyabb ház, és a portok széles skálája. Viszont továbbra a legfontosabb a márka által garantált megbízhatóság és hosszú élettartam.

Ajánljuk: Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik mérsékelt árat keresnek a géppark lecserélésére, de nem alkusznak meg a belépő kategóriával, mert szükségük van az imént felsorolt plusz funkciók valamelyikének kényelmére.

 

A kategória, melyben a Lenovo üzleti kategóriára emeli az általános felhasználókat célzó Yoga szériáját. Ez által létrejött egy olyan kreatív és kényelmesen sokoldalú számítógép-tablet hybrid, melynek segítségével közvetlenül a képernyővel érintkezve alkothatunk, emelhetünk ki, vagy szerkeszthetünk dokumentumokat.

Ajánljuk: Utazóknak és kreatív szakembereknek az alkotáshoz, vagy kényelmes és kreatív tartalomfogyasztáshoz, prezentációkhoz.

 

 

ThinkPad X széria
Az X1 sorozat legnépszerűbb fejlesztése az X1 Carbon ami karbonszálas készülékházának köszönhetően rendkívül vékony és könnyű. Itt megjelenik a magas minőségű prémium HDR kijelző és a legmagasabb ThinkPad minőség. Ezek már az igaza UltraBook kategóriába tartoznak, minden téren erős tulajdonságokat tudnak felmutatni.

Ajánljuk: Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik a legmagasabb ThinkPad minőségre vágynak és egy rendkívül kompakt és hordozható eszközön szeretnének dolgozni.

ThinkPad T széria
A Lenovo legismertebb ThinkPad sorozata. Ezek a teljesítmény-orientált gépek. Természetesen a felső kategóriát gazdagítják, így van benne minden jó amire csak szükségünk lehet: számos port, erős processzorok, nagy tárhely, mindezt úgy, hogy továbbra is a lehető legvékonyabb lehessen a laptop. Ezek a laptopok a Lenovo termékcsalád egyik legstrapabíróbb termékei.

Ajánljuk: Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akiknek fontos a csúcsteljesítmény, a modern csatlakoztatási lehetőségek, illetve a mobilitás és kompakt megjelenés és akik nem bánják, ha kicsit mélyebbre kell nyúlni a zsebükben egy laptopért.

ThinkPad P széria
A Lenovo ThinkPad P széria a legfejlettebb ThinkPad széria. A Lenovo minden szaktudását elrakja ezekbe a laptopokba és egy komplett WorkStation lesz egy kompakt laptop formájában. Nincs olyan feladat, amit egy P szériás laptop ne tudna ellátni, gyorsan és egyszerűen. A szuperéles kijelző és a magas grafikai teljesítmény akár játékokhoz is alkalmassá teszi ezt a kategóriát. Ezeknek a laptopoknak viszont borsos az ára és még ha a kategóriához képest jó ár-érték arányban is kínálja a Lenovo ezeket a gépeket, csak az válasszon ilyen laptopot, aki ki is használja azt teljes egészében.

Ajánljuk: Grafikai tervezőknek, mérnököknek, 3D modellezőknek, építészeknek, animációs szakembereknek és mindenkinek- akinek igénye van a legnagyobb teljesítményre a professzionális munkavégzéshez.

 

Tartsatok velünk legközelebb is, ugyanis következő blogbejegyzésünkben egy másik márka szériáit hozzuk el nektek! Addig is ha kérdésetek lenne, vagy további segítségre lenne szükségetek, keressetek minket bizalommal!

Megosztás

0 Hozzászólás(ok)

Az Ön hozzászólása...