close
Menü

Legnépszerűbb szériáink II. felvonás: A HP ProBook, EliteBook

Legnépszerűbb szériáink II. felvonás: A HP ProBook, EliteBook

Blogsorozatunk következő részében a HP két legnépszerűbb – és általunk leggyakrabban forgalmazott – szériáját vesszük kicsit jobban szemügyre, és megbeszéljük kinek melyik lehet a legjobb választás.


EliteBook és ProBook. Hasonló, mégsem ugyanaz.


A két magas minőségű termékcsalád ötvözi az eleganciát és a strapabíróságot. Ezeket a laptopokat hosszú távú, éveken keresztül történő napi szintű munkára tervezték, nem kevesebbre. A célközönség alapvetően az üzleti szférában dolgozó menedzserek és irodisták. A fő különbség, hogy az EliteBook széria egy felsőbb, komolyabb kategóriát képvisel, szemben a megfizethetőbb ProBook szériás laptopokkal. Az EliteBook laptopok katonai szintű követelményeknek vannak kitéve, így azok rendkívül ellenállóak a mindennapi hurcolásból eredő sérülésekkel szemben, köszönhetően a strapabíró anyagoknak, amikből ezek a gépek készülnek.

 

Lássuk az EliteBook-ot:
Az EliteBook, mint említettük, az üzleti kategóriás HP laptopok közül a prémium termékek, melyek az extra strapabíróságukért kérik el a nagyobb összeget. 2008-ban indult útjára a széria, azzal a céllal, hogy elhódítsa az öltönyösök szívét és hogy megfelelő munkatárs legyen a mindennapokban, akár útközben is. Ezzel egy új standardet állított a HP külső, teljesítmény és használhatóság szempontjából. Nagy erőt és teljesítményt pakoltak bele egy rendkívül kompakt és hordozható személyi számítógépbe. Minden modell kapható 13.3, 14, és 15.6-inches Full HD kijelzős változatban. Az Intel processzorok számos verziója elérhető ezekben a modellekben, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő teljesítményt. Az EliteBook családot elsősorban nagyobb vállalatok számára alkotta meg a HP, ahol a biztonság és a strapabíróság is fontos szempont. Ezeket a gépeket nem csak különböző biometrikus szenzorokkal pakolták meg, hanem rengeteg egyéb hardveres és szoftveres biztonságtechnikai megoldást is alkalmaztak, egyes modellek pedig még a katonai felszereléseknél elvárásnak számító MIL-SPEC szabványnak is megfelelnek. A Folio megjelölésű változatok a szokásosnál is vékonyabbak, elegánsabbak.

ProBook dióhéjban:
Az EliteBook-kal szemben a ProBook széria nem a csúcsok csúcsára hivatott törni, hanem egy megfizethető alternatívát kíván kínálni azoknak az üzleti szférás felhasználóknak, akiknek nem fontos, a csúcskategória, de mégis egy strapabíró, hosszú távra tervezett, minőségi prémium kategóriás laptopra vágynak. A ProBook azoknak előnyösebb választás, akik nem hurcolják magukkal a laptopjukat napi szinten, így nincsen szükségük a katonai teszteknek kitett burkolatra, csak a teljesítményre. Először 2009-ben indult be a széria gyártása, megcélozva a kis- és középvállalatokat. A könnyűség itt is elsődleges szempontnak bizonyult. Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy bevásároljon az EliteBook sorozatból, akkor sem kell messzire mennie: az első logikus lépés a ProBook széria, ami alacsonyabb árának köszönhetően nyilván nem olyan lenyűgöző, mint csúcskategóriás testvére, de így sincs okunk panaszkodni a kialakítás vagy a teljesítmény miatt.

Mit jelentenek a betűk és a számok?
Ha ránézünk egy gép nevére, akkor abból egyértelműen kiderül, hogy melyik termékcsaládba is tartozik. Ez viszont csak abban az esetben segítség, ha tisztában vagy az egyes sorozatok megnevezéseivel, ugyanis minden termékcsalád egy-egy csoportot kíván megcélozni.

Amellett, hogy a nevéből kiderül melyik sorozatba is tartozik az adott gép, minden más, lényeges információt is ki lehet olvasni a sorozat megnevezése után található számokból. Nézzük csak, mit is jelentenek a számok! Vegyünk csak példaként egy HP ProBook 450 G6-ot.

 

A százasok helyen lévő számjegy minden esetben a gép kategóriáját szimbolizálja, a ProBook esetében vagy 4-essel, vagy pedig 6-ossal kezdődik. A tízesek helyén lévő számjegy mindig a kijelző méretére, a gép nagyságára utal. Ez esetben látjuk, hogy egy ötös szerepel a tízesek helyén, ami annyit tesz, hogy ennek a laptopnak a kijelzőjének a mérete 15,6 inch. Ha a tízesek helyén 3-as szám szerepel, akkor a kijelző mérete 13,3 inch lesz. Ha 4-es szám szerepel, akkor a kijelző mérete 14 inch lesz. Az 5-ös szám a 15,6 inches kijelzőre fog utalni, a 7-es szám pedig a 17,3 inches kijelzőket jelenti. Az egyesek helyén vagy 0 vagy pedig 5-ös szám szerepelhet, ez pedig a laptopban található processzorra utal. 0-val jelölik az Inteles processzorral ellátott gépeket, ezzel szemben az AMD-s processzorral felszerelt gépeket 5-össel jelölik. A számok után végül láthatjuk a G6 feliratot, ami értelemszerűen a laptop generációjára utal. Ezek alapján az információk alapján pedig már te is könnyebben el tudsz igazodni a ProBook széria laptopjai között.

Megosztás

0 Hozzászólás(ok)

Az Ön hozzászólása...