close
Menü

Matt vagy fényes kijelzőjű használt monitort vásároljunk?

Matt vagy fényes kijelzőjű használt monitort vásároljunk?

A legfontosabb kérdés, hogy mire és hol akarod használni, ám mielőtt ezt kiveséznénk beszéljünk egy kicsit általánosságban a használt cuccokról. Van a körünkben egy olyan káros sztereotípia, amelynek az a lényege, hogy a használt eszköz az rossz. Bizonyára sokunknak van már rossz tapasztalata, de hiszem hogy több jó!. Talán a néplélek, talán más lehet az oka, de ami biztos, hogy ezen változtatnunk kell. Főleg azért, mert rengeteg jó minőségű és olcsó eszköztől zárjuk el magunkat és pontosan ilyen a használt monitor is. Miből lehet tudni, hogy hol juthatunk hozzá jó minőségű használt monitorhoz?

Nehéz a mai hatalmas választék között megtalálni a legjobbat, főleg a legjobb szolgáltatást. Sok a kontár, illetve az, akinek csak a pénz számít a vevő pedig csak másodlagos. Mindemellett nem véletlen, hogy a használt monitor Budapest egyik legjobban keresett eszköze. Hiszen sokan tudják már, hogy ami használt az lehet jó is, csak jó helyről kell vásárolnunk.
Mik azok a fontosabb kérdések, amiket meg kell válaszolnunk a matt vagy a fényes monitorok kiválasztásakor?
Az ilyen esetekben mindig fontos tisztázni magunkban, hogy mire is van szükségünk nehogy a minél nagyobb hév elvigyen bennünket rossz felé. Az alábbiakban találsz néhány mankót, amelyek segíthetnek a választásban:

Mire használod főleg? Játék, film?
Mi az, amit megengedhetsz magadnak?
A használt monitor garanciális vagy ez felejtős?
Abban az esetben, ha mégis beütne a baj van-e kihez fordulni?
Felbontása?
Működik-e rajta minden gomb?
Bekapcsolt állapotban a kép minősége megfelelő-e?
Pixelhibás-e a használt monitor?
Természetesen az itt leírtak nagyon egyszerű feltett kérdések. Mindazonáltal biztosak lehetünk abban, hogy igen hasznosak és segítenek. Bizonyára ti is azt gondoljátok, hogy kevés rosszabb van annál, mintha fizetünk valamiért, ami használhatatlan a számunkra. Tervezzünk és gondoljunk el mindent előre, és így biztosak lehetünk abban, hogy jó döntést hozunk.

Matt vagy fényes? Melyik mire jobb?
Köztudott, hogy a matt monitorokat ablak mellett (napos időben) vagy ablaknak háttal ülve is tökéletesen lehet használni, azonban a színek valamivel fakóbbak. A fényes monitorokat viszont főképp tartalom fogyasztásra használják, ám ez csak megfelelő környezetben hasznos. Ezeket alapul véve már kicsit egyszerűbb a döntést meghoznunk. Ami viszont biztos, hogy mind a két esetben kompromisszumokat kell kötnünk.

Megosztás

0 Hozzászólás(ok)

Az Ön hozzászólása...